F1-kalendern 2017 spikad!

Nu står det klart hur nästa års F1-kalender kommer att se ut. Internationella bilsportförbundet FIA har bekräftat 20 tävlingsdatum för 2017 års VM-strid, med sedvanlig premiär i Australien den 24-26 mars och final i Abu Dhabi den 24-26 november.

Kalendern speglar i stora drag årets, men dessvärre för oss europeiska F1-fans försvinner ett populärt race i form av Tysklands Grand Prix. Arrangörerna för landets F1-race har under de senaste åren lidit stora ekonomiska förluster, något som också ledde till att loppet ströks från agendan 2015. I år var tävlingen tillfälligt tillbaka på Hockenheim, men till nästa säsong är den alltså på nytt bortplockad i sviterna av fortsatta finansiella bekymmer.

Europa-premiär i maj 

Det första loppet i Europa blir återigen Spaniens Grand Prix i Barcelona (12-14 maj). Juvelen i kronan – Monacos GP – följer två veckor senare, och den europeiska delen av säsongen avslutas som vanligt på Monza med Italiens GP den 1-3 september.

 

Prisexempel: Monacos GP 2017

– Flyg t.o.r. från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
– Tre nätter (fredag–måndag) på 3*** centralt hotell i Nice i dubbelrum inkl. frukost
– Söndagsbiljett (Sector Rocher)

Pris från 7995 SEK/person

 

Precis som vanligt kommer vi förstås att genomföra vår årliga bussresa till Belgiens Grand Prix på Spa, en tävling som 2017 körs den sista helgen i augusti. Du kan redan nu boka din plats på bussen, med upphämtning utmed E4:an söderut från Stockholm – se här för mer information och priser.

spielberg2Med Tyskland borta ur bilden jobbar vi också i detta nu på en alternativ andra bussresa. Mest krut lägger vi i nuläget på Österrikes Grand Prix på Red Bull Ring – en naturskönt belägen bana i Steiermarks slående alplandskap ovanför byn Spielberg. Om en sådan resa vore något för dig, hör då gärna av dig med en intresseanmälan till sales@nickes.com så snart som möjligt för att underlätta vår planering.

 

Formel 1 – världen över

Vid sidan av våra färdiga busspaket hjälper vi naturligtvis också till med resor och biljetter till alla andra race på F1-kalendern. Oavsett om du vill se Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen, Marcus Ericsson och alla de andra stjärnorna i Malaysia, Texas, Brasilien eller på Silverstone så kan vi ta dig dit. Vi skickar våra kunder världen över för att fängslas av de snabbaste bilarna på planeten; och vi ser fram emot att göra det igen 2017!

F1 med Nickes.Com – kolla in alla våra paket för 2017.
Intresserad av annan motorsport? Klicka här för mer information.


F1-kalendern 2017

Kalender