F1-passion på the Temple of Speed – Italiens Grand Prix 2017

Italiens Grand Prix är en av F1-säsongens absolut mest populära tävlingar – och det är inte undra på. Atmosfären på klassiska Autodromo Nazionale Monza är tät, banan är den snabbaste på kalendern med farter upp emot 370 km/h utmed oändliga rakor, och Italien på sensommarkanten ger en kuliss som inte många andra race kan mäta sig med.

På senare tid har en hel del orosmoln svävat över Monzas vara eller icke vara i F1-sammanhang. Italien har – liksom många andra klassiska europeiska Grand Prix-värdar – mött ökad konkurrens från nya arrangörer i expanderande marknader, och har stundtals hängt mycket löst när förhandlingar om nya kontrakt kommit på tal med F1-basen Bernie Ecclestone.

Nyligen bekräftade dock internationella bilsportförbundet FIA att Monza befäst sin plats på kalendern på längre sikt. 2017 avgörs loppet den 1-3 september, och majoriteten av fansen på plats kommer tveklöst att klä sig i Ferrari-rött. Den stegrande hingsten från Maranello är närmast att likna vid religion bland Italiens trogna ”tifosis”, som förstås hoppas att Sebastian Vettel eller Kimi Räikkönen kan leverera teamets första hemmaseger sedan 2010 när målflaggan faller nästa höst.


Prisexempel: Italiens GP 2017

– Två nätter på 3*** centralt hotell i Milano i dubbelrum inkl. frukost
– Weekendbiljett

Pris från 3295 SEK/person

 

Monza-banan erbjuder också en lång rad bra läktaralternativ. En av de mest populära publikplatserna är chikanen vid Prima Variante – den första kurvkombinationen efter start och mål. Här packas besökare i tiotusental på de vidsträckta läktarna ovanför den anrika doseringen som gjorde banan berömd på 50-talet, och som fortfarande sträcker sig som ett historiskt monument genom den täta Monza-parken. Andra mycket goda alternativ är den tekniska Variante Ascari-sektionen där bilarna dansar elegant från apex till apex i en uppvisning av motorsport på den absoluta gränsen.

Vi hjälper som vanligt till att förverkliga din F1-resa, från dörr till läktare. Formel 1 på Monza hör till racingens riktigt stora liveupplevelser – du kommer att förstå varför när start- och målrakan stormas av lyriska fans efter målgång. 2017 blir bilarna i kraft av reglementsmässiga förändringar snabbare än någonsin förut; ett ypperligt tillfälle att se Formel 1 i rekordfart på världens snabbaste bana.
Fortare än så här kommer det bokstavligt talat inte att gå.

Vi ses i solen!  

 

F1 med Nickes.Com – kolla in alla våra paket för 2017.
Intresserad av annan motorsport? Klicka här för mer information.