Mörkret i Singapore – en äkta ljuspunkt på F1-kalendern

När den lilla men tongivande stadsstaten Singapore presenterades för världen som ny Formel 1-arrangör inför säsongen 2008 var löftena och slagorden stora. Det här skulle bli det främsta loppet på kalendern; ett stentufft, två timmar långt nattrace – det första genom tiderna av sitt slag, unikt draperat i skenet från hundratals strålkastare mitt i hjärtat av den inflytelserika handelsmetropolen. Ingen skulle bli besviken – alla skulle älska det de såg.

Det är tufft att leva upp till det löftet. Ändå, på ett närmast osannolikt konsekvent sätt, har Singapores Grand Prix nu i snart tio års tid infriat förväntningarna gång på gång – och etablerat sig som säsongens kanske absolut bästa live-upplevelse.

Receptet som Singapore har använt för att tillaga sin F1-mix bjuder även den största av finsmakare på en explosiv idrottslig sjurätters. Flygalternativen från Europa är många och lättillgängliga, klimatet på plats är tropiskt behagligt, och det faktum att loppet körs på natten lokal tid innebär att man som svensk besökare faktiskt inte ens behöver anpassa sig till den stora tidsskillnaden. Starten går på eftermiddagen europeisk tid istället för tidigt på morgonen som i fallet med flera andra asiatiska GP:n, och genom att behålla din inre skandinaviska dygnsrytm under racehelgen slipper du allt vad jetlag heter. Sena morgnar, sena nätter – det är faktiskt F1-stjärnornas egen framgångsmedicin under Singapores Grand Prix.

Singapores GP 2017 körs 15-17 september.
Läs mer och kontakta oss för att planera din resa.

Staden är tillräckligt stor för att ”ha allt”, men samtidigt tillräckligt liten och intim för att enkelt möjliggöra en hederlig promenad från hotellet till banan. På vägen kan du med fördel göra ett depåstopp på anrika Raffles Hotel och dess berömda vattenhål The Long Bar, där den mytomspunna drinken Singapore Sling såg dagens ljus för första gången. En miniburgare i hotellets vackra courtyard ger extra energi inför resten av dagen.

Själva racet är också i sig en av kalenderns allra bästa. Samtliga läktare erbjuder god överskådlighet, och Formel 1 på natten är verkligen extra spektakulärt – vi lovar. Bilden av hur Sebastian Vettels Ferrari försvinner i en kaskad av magnesiumgnistor stannar ofrånkomligen kvar på näthinnan hos vilken motorfantast som helst. Länge.

Vid Anderson Bridge, ett av banans mest berömda landmärken, rinner Singapore River som en svart pulsåder genom natten. När motorljudet tystnat fortsätter festen på flodbankens uteserveringar, och från det gigantiska pariserhjulet Singapore Flyer – placerat precis vid bandepån – får du en oslagbar vy över både staden och den täta containertrafiken som gjort Malackasundet till ett av världens mest betydelsefulla farvatten.

Singapores Grand Prix har också, i konkurrens med Abu Dhabi, det mest påkostade kringarrangemanget på hela säsongen. Under F1-helgen uppträder årligen artister i yttersta världsklass, och spelningarna ingår oftast i biljettpriset. Varje kväll står något nytt på agendan.


Prisexempel: Singapores GP 2017

– Fyra nätter (torsdag-måndag) på 3*** centralt hotell i Singapore i dubbelrum inkl. frukost
– Weekendbiljett

Pris från 6295 SEK/person

 

Efter racehelgen slappnar du förslagsvis av med en återhämtande visit på närliggande Sentosa Island, en naturskön ö berömd för sitt stora utbud av nöjesparker och attraktioner. Här finns också en pittoresk sandstrand för den som vill svalka sig med ett dopp innan hemfärd.

Singapores Grand Prix har allt som gör att din F1-resa blir just det minne för livet som den förtjänar att bli. Passa på att uppleva denna moderna klassiker – ett race som verkligen på allvar flyttat gränserna för Formel 1 och tagit sporten in i den nya tiden – tillsammans med oss på Nickes.Com. Vi talar av egen erfarenhet när vi vågar lova samma sak som arrangörerna själva gjorde den där gången för snart tio år sedan.

Du kommer inte att bli besviken.   

 

F1 med Nickes.Com – kolla in alla våra paket för 2017.
Intresserad av annan motorsport? Klicka här för mer information.