USAs Grand Prix – Texas, here we come!

Den kallas för “the Lone Star State” – men den 21-23 oktober är det betydligt fler stjärnor än så på plats i Texas, när Formel 1-cirkusen kommer på besök för femte året i följd.

USAs Grand Prix är en folkfest – en folkfest av stora mått. Amerikanarna ställer alltid showen i främsta rummet, och loppet på Circuit of The Americas är inget undantag. I år uppträder den tiofaldiga Grammy-vinnaren Taylor Swift i samband med tävlingen, samtidigt som banan i sig bjuder på en svårslagen överskådlighet. Från läktarna vid Kurva 1, anläggningens högsta punkt, ser du till exempel inte bara starten och ett av banans bästa omkörningsställen – utan också hela vägen bort till Austin. Det är en vy som sitter kvar på hornhinnan. Länge.

USAs Grand Prix – läs mer och boka din resa här

Närheten till just Austin skapar möjligheter till en kombinerad F1- och storstadssemester. Austin är en verklig smältdegel av amerikanska kulturer; här finns allt från avslappnade hipsters till IT-entreprenörer, och en unik blandning av förr och nu. Dessutom är Texas en delstat som inte lämnar någon oberörd. Förra året avgjordes kampen om F1-titeln just här, när Nico Rosberg gjorde ett ödesdigert misstag och passerades av Lewis Hamilton mot slutet av loppet. Omkörningen gav Hamilton hans tredje seger i Texas på fyra år, och säkrade också brittens tredje VM-guld.

Alla segrare – Circuit of The Americas

2012: Lewis Hamilton
2013: Sebastian Vettel
2014: Lewis Hamilton
2015: Lewis Hamilton

Nordamerikansk dubbel

En vecka efter loppet i USA körs Mexikos Grand Prix i Mexico City. Den kalendermässiga planeringen innebär att du med fördel kan passa på att besöka båda racen; ett inte minst kostnadseffektivt upplägg. När du ändå tagit dig hela vägen till USA är ett flyg vidare till Mexiko en förhållandevis liten merkostnad, och du kan bocka av två av säsongens mest exotiska lopp på en gång.

USA är möjligheternas land – kombinationen F1/Texas kommer inte göra dig besviken!

F1 USA 21-23/10: priser, information och bokning

F1 Mexiko: kontakta oss för att förverkliga din nordamerikanska F1-dubbel

Intresserad av annan motorsport? Se hela vårt utbud här