Storstadspuls i Budapest eller folkfest i Ardennerna – två F1-pärlor med stort svenskintresse

Med den efterlängtade starten av årets F1-säsong bara några dagar bort är intresset för motorsportens kungaklass stadigt stigande. Det märks inte minst hos oss på Nickes.Com. Bokningarna når oss i allt snabbare takt, och just nu är det framför allt två lopp som är extra populära bland er resenärer – och vi måste säga att ni har bra smak!

Helgens premiär i Melbourne är förstås ett hett samtalsämne för alla oss racingfans. Marcus Ericsson inleder sin tredje Grand Prix-säsong – den andra i rad hos schweiziska Sauber – men ur ett svenskt resemässigt perspektiv är tävlingen på Albert Park ingen storfavorit. Avståndet till Australien spelar naturligtvis in, och kostnadsmässigt drar en sådan resa iväg betänkligt. Dessutom är det hög mysfaktor på att kliva upp i natten, slå på tv:n och njuta av årets första race med en hemmabryggd kopp kaffe i handen.

När det gäller våra på-plats-preferenser är det istället tävlingarna hemma i Europa som lockar mest. Det är trots allt här som F1 har sina rötter, och det är här som passionen för sporten fortfarande är som störst.

I våra bokningssystem kan vi just nu se ett hett (på fler än ett sätt; detta är ett av årets varmaste race) intresse för Ungerns Grand Prix den 22-24 juli. Hungaroring, belägen bara 20 minuter från centrala Budapest, är ett mycket bra val av bana för den som vill se mycket Formel 1. Anläggningen ligger i en dal vid den lilla byn Mogyoród, och banans knixiga natur gör att man från flera av läktarna får se bilarna under förhållandevis långa perioder.

Hungaroring4Loppet på Hungaroring har under de senaste åren dessutom varit extremt underhållande. Vem minns till exempel inte förra årets dramatiska Grand Prix, där Sebastian Vettel till slut avgick med segern före Red Bull-duon Daniil Kvyat (fortfarande ryssens enda pallplats i Formel 1) och Daniel Ricciardo?

Boka din resa till Ungern här.

Budapest som stad är också en fantastisk destination. En pulserande plats, som förenar vackra vyer med allt man behöver för att roa sig och koppla av. Staden delas i tu (”Buda” och ”Pest”) av Donau-floden, och från toppen av Gellértberget är utsikten helt enkelt slående. Om du åker till Ungerns Grand Prix – se till att bo centralt! Vi har varit där många gånger och hjälper gärna till med tips eller råd inför din resa.

Spa1En annan favorit, alltid lika populär, är vår årliga bussresa till Belgiens Grand Prix på Spa-Francorchamps. Kontrasten mellan Budapest och de belgiska Ardennerskogarna är stor, och detsamma gäller banorna där de respektive tävlingarna körs. Hungaroring – kort, långsam och knixig – kräver helt andra egenskaper av bilarna än den sju kilometer långa, ultrasnabba Spa-banan.

Om du vill resa smidigt och kostnadseffektivt är bussen från Sverige vårt bästa alternativ; kliv på utmed E4:an, luta dig tillbaka, och låt våra chaufförer ta hand om resten!

F1 Belgien – boka här.

I år gör ju dessutom Tysklands Grand Prix en välkommen comeback på kalendern, och självklart arrangerar vi en busstur även dit. Tysklands GP körs på Hockenheim den 29-31 juli, alltså veckan efter racet i Ungern. Läge för en semesterdubbel på kontinenten, kanske?

F1-säsongen 2016 är äntligen här – se till att bli en del av den du också!

 

Ungerns Grand Prix, 22-24/7
Boka din resa här!

Tysklands Grand Prix (bussresa), 28/7-1/8
Ta bussen till klassiska Hockenheim.

Belgiens Grand Prix (bussresa), 25-29/8
Häng med på årets smidigaste F1-resa!

 

Foto: Mattias Persson