F1 Bussresor 2016

Våra bussresor är oerhört populära och i år åker vi till Tyskland och Belgien. Vi har bett en av våra chaufförer och några av våra trogna resenärer berätta om hur de upplever resorna. Se nedan.

Torkel Jörgensson (resenär):Det både jag och frun faktiskt minns bäst, och det som alltid kommer upp när vi berättar om resan för våra vänner är när vi kom tillbaka till bussen på eftermiddagarna och era underbara chaufförer stod och gjorde korv och serverade Irish. Det var otroligt uppskattat med tanke på att folk trillade in i lite olika ordning med tanke på var på banan man varit. Det gjorde också att man kunde umgås med resten av nördarna, som sagt, helt supertrevligt från början till slutet. Vi har fortfarande kontakt med några av medresenärerna. Vi sitter just nu i Los Angeles och tittar på korten från förra året och laddar inför den 25:e augusti.”

Mats Carlsson (chaufför):I juni 2004 fick jag ett samtal från kontoret på bussbolaget jag kör extra för och frågan var om jag ville köra en resa till Tyskland och Formel 1-tävlingen på Hockenheim. Jag har alltid varit intresserad av motorsport i allmänhet och följde F1 lite extra eftersom vi detta året hade en svensk som tredjeförare i Jaguar.

Denna chansen ville jag ju inte missa, se ett F1-race live är ju verkligen häftigt. Läste på lite extra och jag bestämde mig för att se så mycket det gick. När vi kom ner till Hockenheim på fredagsmorgonen sken solen och efter att ha bytt om till lämpligare klädsel än långbyxor och slips så tog jag och kollegan med oss en filt och gick in för att se första träningen. Spänningen steg och känslan när första bilen vrålade förbi platsen där vi satt var obeskrivlig. Ringde hem och talade in ett meddelande på en kompis telefonsvarare men förstod efteråt att det inte gick att höra någon annat än ljud från högvarviga V10-or. Kollegan var inte speciellt motorintresserad och hade dessutom en ny flickvän (numera fru) som han skickade SMS till så han var inte mycket till sällskap men jag såg varje minut av träning, kval och race. Och efter det har jag bara blivit mer intresserad och har inte missat ett lopp på TV sedan dess.

Resan till Hockenheim var den första resan med Nickes jag körde och fram till nu har det blivit lite över 20 F1-resor. Jag har haft förmånen att se många spännande race i Tyskland, Belgien, Italien och Ungern. Jag har fått se nya intressanta platser men jag har framförallt träffat massor med kul människor! Alltid lika kul att träffa resenärerna, både nya och gamla, och få hjälpa till att skapa ett minne.

För mig är det inte jobb att köra Formel 1-resor åt Nickes utan jag planerar med glädje min semester så att det passar med Formel 1-kalendern.”

Roland Ernström: “Att skriva anekdoter är tyvärr inte min starka sida. Speciellt om det skall vara i positiva ordalag. Sågningar däremot, är man en mästare på ….

Däremot kan jag gärna framföra några fördelar mer Era bussresor, men då i punktform.

  • Fantastiskt glad och 100 % serviceinriktad busschaufför i form av Mats (begär han påökt nån gång – bara betal !!!)
  • Praktiskt och enkelt att  kunna hoppa på och bli avlämnad längs med E4/E6 på litet avstånd från hemmet
  • Suveränt med transfern mellan hotell och banan som alltid fungerat helt klanderfritt
  • Bra hotell med en standard som upplevs som helt okej
  • Ett attraktivt pris där man kan luta sig tillbaka och låta Nickes sköta allt det administrativa jobbet
  • Allt detta gör att man gärna kommer tillbaka år efter år med nya bokningar av formel 1-resor

Blir du sugen på att följa med? Läs mer om våra F1-resor med eller utan buss nedan!

Klicka här för våra F1-resor!

Läs mer om bussresan till F1 Tyskland, klicka här!

Vill du åka med till F1 Belgien, klicka här för mer info!

Vi ses på bussen!