Teambyte för Jimmy Eriksson inför GP3-säsongen

Jimmy Eriksson, en av de förare som samarbetar med oss på Nickes.Com, kommer inte att tävla för det ryska teamet Russian Time under GP3-säsongen 2014 – men kommer alltjämt att finnas med på gridden i en helnordisk satsning tillsammans med finska Koiranen GP.

Jimmy Eriksson, Silverstone 1

Teambytet är ett resultat av den kraftiga rekonstruktion som Russian Time ställdes inför i kölvattnet av den tidigare teamchefen Igor Mazepas hastiga bortgång i början av februari. Bland annat avslutades det avtal som gav Motopark Academy – teamet med vilket Eriksson vann det tyska Formel 3-mästerskapet 2012 – rätten att ombesörja driften av Russian Times sportsliga verksamhet. Samtliga förarkontrakt upplöstes, vilket lämnade Eriksson utan styrning med bara ett par månader kvar till premiären i Barcelona.

En överenskommelse har nu dock nåtts med Koiranen GP, där Eriksson kommer att bli en av tre förare under den stundande säsongen. Det finska teamet gjorde ett omedelbart intryck i GP3 under 2013, när de som debutanter lyckades säkra en dubbelseger redan under sin första tävlingshelg i det konkurrenskraftiga mästerskapet och till slut lade beslag på tredje plats totalt i teamsammandraget.

– De senaste veckorna har varit väldigt, väldigt tuffa, och jag är enormt tacksam för att Koiranen GP trots den dåliga timingen klev fram och gav mig den här möjligheten att tävla för ett av de bästa teamen i GP3, säger Jimmy Eriksson i ett pressmeddelande. Det svänger fort i den här branschen, och uppbyggnaden till den här säsongen har varit det yttersta beviset för det; det har gått från ljus till mörker, och tillbaka igen, på mindre än en månad. Igors bortgång är förstås oerhört tragisk, och jag önskar Russian Time lycka till med sina nya planer. För egen del ser jag nu fram emot samarbetet med Koiranen GP, som gjort väldigt bra ifrån sig i andra juniorklasser och som också imponerade rejält i GP3 i fjol. Det här blir första gången jag tävlar för ett nordiskt team, och jag känner redan att deras mentalitet och inställning till motorsporten passar mig bra.

Testerna inför årets GP3-säsong inleds på Estoril-banan i Portugal den 27-28 mars. Därefter följer ytterligare två tester – då på spansk mark – under april månad, innan tävlingspremiären äger rum i samband med Spaniens Grand Prix i Barcelona den 9-11 maj. Samtliga GP3-race körs inom ramarna för supportprogrammet till världsmästerskapet i Formel 1.

Intresserad av att kolla in Spaniens Grand Prix på plats? Ta en titt här: https://f1resor.se/boka-formel-1-resor/
Komplett motorsportprogram 2014: klicka här.