Guldkornen i tidernas mest omfattande F1-kalender

2016 års F1-säsong blir den mest omfattande genom tiderna. Hela 21 race ska hinnas med, från Melbourne i mars till Abu Dhabi i november. Vi har valt ut de tre hetaste racen ur ett svensk reseperspektiv – här är loppen du inte får missa, och som du enkelt kan besöka med Nickes.Com!

1: Tysklands Grand Prix

Många reagerade med bestörtning när Tysklands Grand Prix ströks ur F1-kalendern förra säsongen – men i år är den populära tävlingen äntligen ”zurück”! Sommarens race på Hockenheim blir definitivt en av årets stora höjdpunkter, på hemmaplan för de regerande mästarna Mercedes och toppförare som Nico Rosberg och Sebastian Vettel.

Tyskland har länge varit den stora favoriten för svenska F1-resenärer, med sitt rimliga avstånd och väloljade arrangemang. En klassisk tävling är tillbaka, och de största vinnarna av alla är fansen!

Datum: 29-31 juli
Plats: Hockenheim, Tyskland

Boka din resa till Tysklands Grand Prix här!


2: Spaniens Grand Prix

Barcelona är traditionsenligt platsen för säsongens första europeiska F1-race, och därmed ett gyllene tillfälle för oss svenskar att få en välbehövlig vårdos av världens snabbaste sport.

Fernando Alonso är den stora hemmahjälten, men även Carlos Sainz Jr. är med sitt påbrå en stor favorit bland de lokala fansen. I år fyller banan där tävlingen körs, Circuit de Barcelona-Catalunya, dessutom 25 år. Lägg en vibrerande storstad i mixerskålen, och du får en svårslagen kompott att sätta tänderna i.

Datum: 13-15 maj
Plats: Barcelona, Spanien

Att ta sig till och från F1-loppet i Barcelona är enkelt. Klicka här för mer information!


3: Belgiens Grand Prix

Ytterligare en europeisk klassiker. Spa-Francorchamps är en orubblig förarfavorit, och bjuder alltid på fantastisk racing. Mycket har sagts om Ardennerskogarnas ökända väderomslag, men låt inte lite regn avskräcka dig. Tvärt om; det är precis det som gjort Belgiens Grand Prix så otroligt underhållande genom åren. Det här är loppet för dig som bara är ute efter en sak: att se F1-racing när den är som allra bäst, på en av de häftigaste banorna i världen.

Datum: 26-28 augusti
Plats: Spa, Belgien

Häng med på Nickes.Coms färdiga bussresa till Spa – det mest priseffektiva F1-paketet på marknaden.


Svenskkollen

Marcus Ericsson fortsätter med Sauber-stallet, och gör i år sin tredje säsong i F1. Teamkamrat blir liksom i fjol brasilianaren Felipe Nasr.

Ericsson blir dock sannolikt inte ende svensk på banan under F1-helgerna. Malmö-pågen Gustav Malja kom till start i tre deltävlingar för supportklassen GP2 under förra säsongen, däribland de två avslutande i Bahrain och Abu Dhabi. Malja jobbar på att få till en full säsong i GP2 i år, liksom F3-mästaren Felix Rosenqvist och förra årets GP3-femma Jimmy Eriksson. Att vi får minst en svensk i GP2, klassen närmast F1, är mycket sannolikt.